Домовой - Светловодск

Як отримати шенгенську візу за новими правилами?

Автор: admin
Як отримати шенгенську візу за новими правилами?

З 23-го червня для отримання шенгенської візи жителі України, Білорусі, Грузії, Молдови та інших країн повинні надавати свої біометричні дані, у зв’язку з чим змінився процес подачі документів.

Нижче наводимо основні дані про Візову інформаційну систему, яка почала діяти в Україні.

Усі заявники тепер зобов'язані з'являтися в консульство особисто, щоб надати свої біометричні дані: відбитки пальців і цифрове фото. Ця процедура стосується, зокрема, заявок на короткострокові візи.

До анкети тепер потрібно прикладати так звані біометричні фотографії. Такі фото можна зробити в будь-якому фотоательє, попросивши дотримати необхідні вимоги — розмір 3,5х4,5 см, фотографія в анфас на світлому тлі.

Дані будуть дійсні протягом п'яти років. Протягом цього терміну відомості будуть зберігатися в базі даних загальної Візової інформаційної системи відповідно до європейських стандартів захисту персональної інформації. Люди, які раз здали відбитки пальців в одному з посольств країн шенгенської зони, протягом п'яти років зможуть отримувати візи через туристичні компанії або подавати заяви поштою.

Не потрібно здавати відбитки пальців дітям до 12-ти років та особам, у яких фізично неможливо взяти відбитки пальців, главам держав, членам національних урядів та їхнім сім'ям.

У випадку відмови надати біометричні дані заявники не отримають шенгенської візи.

Людям, у яких уже є візи до країн шенгенської зони, нових віз не потрібно робити, старі документи залишаються в силі.

Власники українських біометричних паспортів, які подаватимуть заявку на візу вперше, також повинні будуть прийти особисто в консульство після 23 червня, щоб подати заявку на отримання короткострокової шенгенської візи.

Час подачі документів може збільшитися на п'ять-десять хвилин, тому особливого збільшення черг не варто очікувати, переконують у німецькому посольстві.

Вартість візи залишиться такою ж, як зараз, — 35 євро.

Будь-яка особа має право отримати інформацію про свої дані у Візовій інформаційній системі від країни-члена шенгенської зони, яка внесла ці дані в систему. Будь-яка особа також може вимагати, щоб неточні дані, пов'язані з ним, були виправлені, а дані зібрані незаконним шляхом — видалені.

Більше інформації про Візову інформаційну систему можна отримати на сайті ec.europa.eu.
1896     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб