Домовой - Светловодск
» » » Знам'янщина попрощалась зі зв'язківцем Катериною Носковою

Знам'янщина попрощалась зі зв'язківцем Катериною Носковою

Автор: admin
Знам'янщина попрощалась зі зв'язківцем Катериною Носковою
Знам’янщина попрощалася із загиблою в зоні АТО старшим телефоністом відділення зв’язку військової частини Носковою Катериною Володимирівною. Катерина загинула 16 серпня 2015 року під час бою поблизу Горлівки Донецької області, виконуючи бойове завдання.

Провести в останню путь молоду захисницю Вітчизни зібралася численна знам’янська громада. Серед них були рідні загиблої, друзі, однокласники, товариші по зброї, представники влади , мешканці міста та селища, йдеться у повідомленні на сайті Знам'янської міської ради.

"Катя була зв᾿язківцем. Їй не обов᾿язково було бути на передовій. Але ті, хто її знали, кажуть, що вона не могла там не бути. Я часто спостерігала за нею з балкона штабу. За нею цікаво було спостерігати. Вона дуже природньо почувалася серед бійців. Бо сама – справжній боєць. Кажуть, у ту ніч вона рвалася в бій. Сіла за кермо і дала по газам. Навряд чи вона знала, що їде на зустріч смерті. Але думаю, вона була до цього готова, - опубліковано спогади Ольги Решетилової на офіційній групі у Фейсбуці проекту "Повернись живим". - Коли мене питають, що жінки роблять на фронті, мені дуже складно це пояснити. У кожної, мабуть, своя мотивація. Підозрюю, що Катіну мотивацію я знаю. У неї у Знам'янці залишився чотирьохрічний син. Материнський інстинкт проявляється по-різному: хтось від загрози впадає у ступор і не може вивезти дитину з-під обстрілу, хтось тікає з дітьми подалі від загрози, а хтось –кидається, як звір, на небезпеку. Захистити сина – думаю, це була її основна мотивація".

"Сьогодні в Знам'янці попрощалися із чудовою молодою жінкою , яка пішла в ЗСУ контрактницею . Вона була зв'язківцем , могла сидіти десь собі в штабі, але весь час рвалася на передову, в бій.
Загинула від розриву міни, під час "перемир'я", як і десятки наших Захисників. Катя не могла сидіти вдома , хотіла боронити рідну землю від ворога, хотіла не дати йому дійти до наших домівок, - пише про загиблу волонтер руху "Кіровоград Волонтерський" Тетяна Бородіна. - Я пам'ятаю Катюшу такою , як на цьому знімку: завзяте, усміхнене дівча, яке прийшло в палатку "Серця матерів Кіровоградщини", що розміщалася на площі Б.Хмельницького в Кіровограді , щоб допомогли із формою. Вона дуже тішилась, що форма знайшлася і була, як на неї шита. Коли йшла від нас, ми обійнялися , поцілували одна одну в щічку і вона промовила: "Все буде добре! Ми Переможемо!".
Знам'янщина попрощалась зі зв'язківцем Катериною Носковою

Поховали Катерину на кладовищі у смт. Знам’янка Друга. Без мами залишився чотирьохрічний син.
1455     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб