Домовой - Светловодск
» » Обіцянки-цяцянки від шулерів Партії Регіонів у Світловодську

Обіцянки-цяцянки від шулерів Партії Регіонів у Світловодську

Автор: admin
Обіцянки-цяцянки від шулерів Партії Регіонів у Світловодську
18 вересня 2015 року свободівці смт. Власівка Світловодського району, що на Кіровоградщині, стали на захист інтересів місцевої територіальної громади. Націоналісти звернулися із заявою до правоохоронних органів з метою отримання копій документів на продаж та демонтаж недобудованого ринку на території селища. Як розповідають активісти, до звернення у правоохоронні органи їх спонукав початок демонтажу торгівельних приміщень у Власівці, які вважалися «подарованими» селищній громаді місцевим багатієм, депутатом Кіровоградської обласної ради від Партії Регіонів І.Е. Мароном. Мешканці селища чудово пам’ятають виступ генерального директора АТ «Об’єднання Дніпробудпром» І. Марона, який в рамках передвиборчої агітації на минулих виборах пообіцяв подарувати Власівці гарно облаштований сучасний ринок. Ця заява пролунала на урочистостях з нагоди дня селища, а потім – широко розтиражована в ЗМІ Світловодщини. Згодом у Власівці з’явилися три будівлі, загальна вартість яких, у сукупності з вартістю будматеріалів, оренди за використання землі та оплати послуг монтажників, сягає майже чотирьох мільйонів гривень. Але ринок так і не був добудований. Підприємці відмовилися працювати в необлаштованих приміщеннях. Скориставшись позицією підприємців, селищний голова О. Пасько написав ініціаторові будівництва І. Марону офіційного листа, у якому «попрохав» забрати назад «непотрібний подарунок». Як вдалося з’ясувати свободівцям, наслідком цього звернення став договір купівлі-продажу з подальшим демонтажем недобудованих приміщень, у яких селищна рада не бачить потреби. Але найбільше активістів обурив той факт, що і продавець, і покупець мають однакове прізвище: Марон. Тільки продавець – Іван Едуардович, а покупець – Олег Іванович, підприємець із Броварів. І вартість приміщень, на які витратилося свого часу стільки коштів, тепер різко знівелювалася – становить усього лише 600 тисяч гривень.

Демонтаж будівель по вул. Молодіжній розпочали 15 вересня 2015 року. Коли на місце подій приїхали націоналісти, працівники, які здійснювали демонтаж, не змогли показати активістам жодного документу, який би підтверджував законність їх дій. Свободівці викликали міліцію, і лише після цього краєм ока змогли побачити папірець, який виявився листом селищного голови до І. Марона з проханням демонтувати недобудовані приміщення. Представники правоохоронних органів склали протокол, а також пообіцяли розібратися з ситуацією. Демонтаж вдалося тимчасово призупинити. Наступним кроком націоналістів Власівки стала заява на ім’я селищного голови О. Паська з вимогою надати копію листа підприємців, у якому вони заявляють про свою згоду на «повернення» «подарованих» їм І. Мароном торгівельних будівель.

«Керуючись Законом України «Про інформацію» ми, як представники громади, маємо право вимагати документи, які підтверджують законність проведення демонтажу будівель по вул. Молодіжній. Громада рішуче налаштована розібратися в ситуації, яка є неприпустимою як з морально-етичної, так і з правової точки зору. Ми маємо право ознайомитися з листом голови Власівської селищної ради О. Паська до голови АТ «Дніпробудпром» І. Марона про демонтаж недобудованого торгівельного центру (ринку). Є підозра, що на території Власівки доходить до завершальної стадії афера, метою якої відпочатку було грандіозне ошуканство місцевої громади. Спочатку – «широкий жест» перед виборами, яким по суті являлася заява І. Марона про будівництво ринку, а потім, коли «подарунок» зіграв свою роль, вміло обставлена угода про купівлю-продаж, демонтаж. Чого тільки варте втаємничення навколо документації, яка надає як селищному голові, так і панові Марону, чинити беззаконня! Насправді цей подарунок коштував громаді селища дуже дорого. За інформацією, яку ми дізналися у землевпорядника, тільки оформлення права на користування земельною ділянкою коштувало місцевому комунальному підприємству близько 10 тисяч доларів! У зв’язку з будівництвом цих приміщень люди, які працюють на підприємстві І. Марона, потерпали від заборгованості по заробітній платі, а тепер це все стало методою заробити на вигідному перепродажу матеріалів? Свободівці рішуче налаштовані відшукати тих, хто зацікавлений у даному ошуканстві», - коментує ситуацію, яка склалася з ринком у Власівці, свободівець Іван Довбиш.
1915     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб