Домовой - Светловодск

Про сесію міської ради нестандартно

Автор: redaktor
Про сесію міської ради нестандартноЧергова, 56 сесія світловодської міської ради, що відбулася 22 квітня, виявилась набагато спокійнішою, ніж 54-та (між ними була позачергова – 55-та). Причина – у значно меншій кількості присутній на ній громадськості (головно, ГО «Асоціація громадських організацій), яка на 54-й виконала свою «програму-мінімум» - пролобіювала введення до складу міськвиконкому двох своїх активістів із трьох і відтермінувала розгляд кількох питань порядку денного, які, на її думку, потребують більш ретельного вивчення.

Хоча й на цій – останній – сесії окремі представники громадськості проявляли активність, але, у порівнянні з 54-ю, дещо стриманіше (про що – далі). Також «кинулось в око» відсутність значної кількості обранців з найбільшої за чисельністю фракції Партії регіонів. Привід для такого «сачкування» нам так і не вдалося з’ясувати…

Як завжди, першим питанням було уточнення міського бюджету, згідно якого 804 тисячі гривень вирішено спрямувати на ремонт вкрай зношеного дитячого відділення ЦРЛ. Далі – в блоці питань соціально-економічного розвитку та комунальної власності - було зліквідовано комунально-торговельне підприємство «Прометей», більш відоме, як книжковий магазин на Лєніна,41. Причому, сталося це без гострих дебатів і заперечень з боку громадськості – так як це було на 54-й сесії…

Серед питань архітектурно-земельних відносин заслуговує на увагу депутатський дозвіл на розробку проекту землеустрою задля відведення земельної ділянки під будівництво неподалік від Вічного вогню православної церкви Київського Патріархату. Таким чином монополії Московського Патріархату на наших теренах буде покладено край, що на думку багатьох православних поступ цей вельми доречний, адже хоча відомі у Світловодську православні батюшки і належать до Української Православної Церкви, і говорять українською, та все ж, за великим рахунком підпорядковуються вони московському патріархові Кірілу з його ідеєю-фікс так званого «рускава міра». А до чого це призвело сході Україні – весь світ побачив… Щонайменше, п’яту сесію поспіль не поталанило ОСББ «Павлова-1», яке хоче отримати у власність навколишню земельну ділянку – йому знову було відмовлено.

В організаційних питаннях обранці 29-ма голосами (з 32-х присутніх на сесії) заповнили порожню з кінця лютого вакансію першого заступника міського голови. Нагадаємо, попередній віце-мер Юрій Лукинський пішов у відставку після того, як публічно 22 лютого вийшов, разом із міським головою Юрієм Котенком, заступником мера з питань ЖКГ Олександром Сичем, керуючим справами міськвиконкому Вадимом Тумановим, секретарем міськради Зінаїдою Климчук, а також депутатом облради, членом міськвиконкому Сергієм Яременком, з лав Партії регіонів. Відтепер другою після мера людиною у владному істеблішменті Світловодська буде 38-річний Сергій Філоненко, який до цього працював у місцевій податковій інспекції та керував тутешніми відділеннями банків «Форум» і «Укргазбанк». Кандидатуру Філоненка, згідно такої собі партійної квоти, запропонувала міська «Батьківщина», членом якої він є з 2005 року…

Про сесію міської ради нестандартно

Ось тут і стався спалах громадської активності, про яким ми згадали на початку – якийсь молодий чоловік із плакатом «Навчу фальсифікувати вибори…» поривався на сесійну трибуну. Але слово йому пообіцяли надати наприкінці сесії у «Різному» - чим він так і скористався. Опісля сесії ми з’ясували, що супроти новопризначеного Філоненка він нічого проти не має – плакат (і промова, якої не було) стосувались однопартійців нового віце-мера, які, на переконання Юрія (так він представся) та його «групи підтримки», мають причетність до підтасовок результатів виборів-2010 у місті на користь… регіоналам.

Про сесію міської ради нестандартно

У тому ж в блоці оргпитань «батьківщинець» Юрій Сап’янов у своїх двох пропозиціях щодо регламентних змін ведення сесії набрав мізерну кількість однодумців (його не підтримали навіть однофракційники). А хотів він, щоби сесійні засідання розпочиналися із депутатських запитів та відповідей на них, а не були наприкінці засідань – як зараз. А ще – проводити поіменне голосування з питань порядку денного. Запити і відповіді на початку – бо чимало обранців не досиджують до кінця сесії, а поіменне голосування – щоб електорат знав персоніфіковано, як голосують його слуги. Отримавши «облизня» від колег, Сап’янов висловив рішучість відстоювати свою правоту у суді.

Про сесію міської ради нестандартно

А от Володимиру Помазану (фракція «За Світловодськ») гріх нарікати на подібну байдужість – колеги його підтримали і внесли на його пропозицію зміну до рішення сесії № 398 від 27 грудня 2011 року, яке наголошує, що: «На ринках Світловодська забороняється продаж свіжої риби в період нересту без відповідних документів». Ініціатор запропонував вилучити з того рішення слова: «без відповідних документів». Свою пропозицію Помазан мотивував тим, що власники й орендарі риборозплідних ставків видають направо й наліво довідки різного штибу браконьєрам про те, що реалізована ними риба виловлена саме у таких ставках. Таким чином у Світловодську від 23 квітня забороняється будь-яка торгівля річковою рибою аж до кінця нерестового періоду, який закінчується 10 червня.

Про сесію міської ради нестандартно

А патріотично налаштована депутатка Таїса Гончаренко (ВО «Батьківщина») оприлюднила ініціативу своєї політсили в царині бойкоту городянами краму, виробленому у Московії. Вона продемонструвала колегам зразок наліпки, яка буде чіплятися у супермаркетах та крамницях – у ній пояснюється як завдяки штрих-коду розпізнати країну-ворога і не купувати продукції, виробленої нею. Сей штрих-код розпочинається з цифр «46».

Про сесію міської ради нестандартно

І на завершення сесії обранці, вперше з часу призначення у грудні 2012 року, заслухали звіт начальника світловодської міськрайонної міліції Дмитра Ткачонка про криміногенну ситуацію у місті й околицях. Згідно нього (звіту), який тривав близько сорока хвилин, вона (ситуація) знаходиться під контролем правоохоронців.

Ян ДРОБОВИК, «Світловодськ Інформ»
2467     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб