Домовой - Светловодск
» » Олександрійські навчальні заклади надають кращу освіту в області

Олександрійські навчальні заклади надають кращу освіту в області

Автор: admin
Олександрійські навчальні заклади надають кращу освіту в області
В Олександрії протягом 2015-2016 навчального року у загальноосвітніх навчальних закладах здобувало освіту 7 тис. 843 учні.
9-й клас закінчили 692 учні, із них 46 випускників отримали свідоцтво з відзнакою. 11-й клас завершив 381 випускник, із них 23 учні нагороджені 12 золотими та 11 срібними медалями.
За кількістю медалістів Олександрія посідає друге місце в області (Кропивницький (Кіровоград) – 68 медалістів, Світловодськ – 13).
Цього року у зовнішньому незалежному оцінюванні взяли участь всі випускники 11-х класів. За підсумками ЗНО високий та достатній рівень знань з української мови продемонструвало 258 учнів (68%); з математики – 79 випускників (59,4%); з історії України – 108 учнів (44,3%).
За рейтингом результатів ЗНО серед міст області за високим рівнем навчальних досягнень Олександрія посіла І місце з показником 63%. Для порівняння: м.Світловодськ – 51,1%, м.Кропивницький (Кіровоград) – 43,5%, м.Знам’янка – 40,3%.
У розрізі навчальних закладів міста у 2015-2016 навчальному році призером Малої академії наук учнівської молоді серед загальноосвітніх навчальних закладів міста став НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа» і увійшов до десятки найкращих навчальних закладів області за кількістю переможців конкурсних робіт МАН.
Найбільшу кількість призерів обласних олімпіад підготували педагоги Ліцею інформаційних технологій (36 призерів) та НВК«Олександрійський колегіум – спеціалізована школа» (26 учнів).
У IV етапі Всеукраїнських олімпіад взяли участь 15 учнів із Олександрії. Бронзовим призером з іспанської мови став учень НВК«Олександрійський колегіум – спеціалізована школа» Унгул Роман.
Відповідні результати свідчать про високий професіоналізм, щоденну кропітку роботу педагогів, профільність у навчальному процесі, створення базових шкіл та високе сумління вчителів і учнів.
Міська влада, зі свого боку, приділяє особливу увагу розвитку сфери освіти в Олександрії. У навчальних закладах поступово проводяться капітальні ремонти, впроваджуються енергозберігаючі технології, оновлюється матеріально-технічна база з метою створення комфортних умов для навчання і виховання дітей та роботи педагогів.
2445     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб