Домовой - Светловодск

Все школы области отапливаются согласно санитарных норм

Автор: admin
Все школы области отапливаются согласно санитарных норм

Отопление есть везде кроме Светловодска. Причина бардака — смена власти на котельной?
На сегодняшний день по области функционирует 326 школ, где обучаются 54 тысячи учеников, все указанные учебные заведения отапливаются, согласно установленного санитарными нормами температурного режима.
Об этом во время аппаратного совещания сообщил начальник управления образования, науки, молодежи и спорта облгосадминистрации Владимир Таборанский, сообщается на сайте Кировоградской ОГА.



Третья часть школ области, а это 133 учебных заведения, где обучаются 35 тысяч учеников, находится на каникулах, а значит отопление там не осуществляется.
– В детских садах также обеспечена подача тепла в полном объеме, кроме Кропивницкого и Светловодска. До начала централизованного отопления в этих учебных заведениях организуется временный электрообогрев помещений, – сообщил директор профильного департамента.

17 жовтня, трудовий колектив СП «ТОВ «Світловодськпобут» провів термінові збори, під час яких більшістю голосів прийняв рішення не розпочинати опалювальний сезон до повного погашення заборгованості із заробітної плати.
Нагадаємо, що через судові «розбірки» з приводу власника (і, відповідно, легітимного керівництва) та заборгованість підприємства перед НАК «Нафтогаз України», рахунки підприємства заблоковані. Через це відсутня можливість виплати заробітної плати, лікарняних та відпускних. Грошей люди не бачили більше чотирьох місяців і, враховуючи, що у деяких сім’ях на підприємстві працюють і чоловік і дружина – їхню занепокоєність можна зрозуміти. От тільки чому колектив вирішив проблеми заборгованості перекласти на виконавчу владу – питання відкрите. Головний довід, який прозвучав в адресу представників влади – першого заступника міського голови Олени Балюк та секретаря міської ради Юрія Сапянова: «…ви ж там отримуєте заробітну плату, от і ми хочемо!».
Спроби пояснити присутнім, що ні міський голова, ні його заступники, ні депутати міської ради не причетні до виплати заробітної плати колективу і нині просто не існує законного механізму виділення коштів із міського бюджету для виплати зарплати напівприватному підприємству, на рішення категорично налаштованих людей не вплинуло.
Отже, не зважаючи на той факт, що профільний заступник та керівник підприємства якраз сьогодні вирішують в НАК «Нафтогаз України» питання початку опалювального сезону, колектив працівників (присутні на зібранні) майже одноголосно проголосували за те, щоб не починати подавати тепло в оселі світловодців. Проти проголосувало п’ятеро жінок, які спробували нагадати присутнім, що в холодних квартирах перебувають і їхні діти та онуки. Троє утримались.
На цьому можна було б поставити крапку, але є кілька запитань, на які представники влади не отримали відповіді: хто став ініціатором зібрання («люди» - звучить не зовсім конкретно, чи не так?), чому зібрання відбулося саме в день, коли виконавча влада планувала розпочати подачу опалення в домівки місцян і останнє – чому колектив СП знову проводить «акцію непокори» в той момент, коли відсутні в місті міський голова, профільний заступник і, навіть, керівник підприємства?
Невже простих людей знову використовують в своїх цілях ті, хто звик наживатися за рахунок світловодської громади? Ті, хто тривалий період блокує роботу підприємства, ті, через кого колектив СП реально не отримує заробітну плату, ті, хто із відчуттям нездорового задоволення створює для міської влади все нові і нові перешкоди!


Нашли крайних?

Сьогодні, 18 жовтня, до осель мешканців міста та закладів освітньої і соціальної сфери та галузі охорони здоров’я почало надходити тепло.
Через технічні причини виникла затримка в роботі котельні на Ревівці та котельні №2 (по вул. Бойка). Несправності ліквідовуються, тому варто набратися терпіння і почекати ще зовсім трохи (за попередніми оцінками – до вечора опалення з’явиться).
Окремо варто зазначити, що у зв’язку із канікулами, школи міста почнуть опалюватися за кілька днів до початку занять, аби будівлі навчальних закладів прогрілися. Стосовно дитячих садочків – всі дошкільні навчальні заклади будуть опалюватися у нормальному режимі.
2119     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб