Домовой - Светловодск

Війна на рибному фронті

Автор: redaktor
Війна на рибному фронтіОстанним часом ЗМІ отримують інформацію від державних органів, які займаються охороною природного середовища, яка більше нагадує сводки з фронту. Чергове повідомлення надійшло від державного інспектора Кіровоградрибоохорони Голощапова Олексія Миколайовича.

Біля 09.00 години 04.05.2014 року, під час проведення рибоохоронної роботи, перебуваючи на водоймі річки Дніпро Кременчуцького водосховища біля острова Павлюки в Світловодському районі Кіровоградської області, інспекторами Кіровоградрибоохорони було виявлено та вилучено заборонене знаряддя лову – сітка ставна мисинова довжиною близько 70 м, в якій знаходилась незаконно здобута риба – карась, плітка, лящ, загальною вагою 45 кг. Власника сітки не встановлено, в зв’язку з чим було складено Акт виявлення та вилучення безхазяйного майна. Виявлена риба була здана ФОП Голині С.М., натомість отримали документ, що підтверджує кількість вилученої риби (квитанцію), продукцію буде реалізовано, кошти перераховано до держбюджету. (фото 2 штуки додаються окремим файлом №№ 0072, 0073)

За наслідками даного рибоохоронного рейду, з обігу було вилучено незаконне знаряддя лову – сітку, та незаконно здобуті водні біоресурси.

Крім того, головним державним інспектором Барабашем Дмитром Валерійовичем, спільно з громадським інспектором Бугримом Іваном Вікторовичем, в ході проведення рибоохоронного рейду, 03.05.2014 року, на водоймі річки Дніпро Кременчуцького водосховища в районі шлюза в Світловодському районі Кіровоградської області, було затримано двоє правопорушників, які ловили рибу забороненим знаряддям лову – двома «доріжками» сітковими, впіймали рибу – 37 екземплярів карася, 6 екземплярів тарані, 4 екземпляри окуня, загальною вагою біля 10 кг, чим спричинили матеріальних збитків державі на загальну суму 1207 грн. (Розрахунок відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 року № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів»).

Війна на рибному фронті

За наслідками виявлених правопорушень, інспектором Кіровоградрибоохорони було складено два матеріали про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 85 ч.4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
1967     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб