Домовой - Светловодск
» » Проміжні результати зимової олімпіади “Світловодськ-2017”

Проміжні результати зимової олімпіади “Світловодськ-2017”

Автор: admin
Проміжні  результати зимової олімпіади “Світловодськ-2017”


На початок лютого цього року біла зимова Олімпіада "Світловодськ-2017” погода сприяла любителям зимового активного відпочинку і тому стало можливим:
1. Купання в ополонці Дніпра.
2. Лижна естафета в День Соборності України.
3. Катання на лижах ( вівторок, середа, четвер, пятниця, субота).
4. Льодовий каток біля набережної.
Після такої інформації буде повідомлено про плани організатора олімпіади до кінця зими.



1. Купання в ополонці Дніпра.



19 січня ц.р. пірнути в ополонку Дніпра можна було з 6 год.40 хвил. до 19 год., коли поруч був помічник-консультант. Першим "моржем” став Юрій Єфімов, який звечора у складі команди з трьох чоловік рубала ополонку розміром 1м х 1,5 м при товщині льоду більше 50 см. Глибина в ополонці – 1,5 м, температура води 0°С.
Всього за день скупалися близько 300 чоловік, із них 250 були записані в протоколі зимового свята здорового способу життя і отримали відповідні посвідчення та ще приблизно 50 чоловік небажали записатися. Можна стверджувати, що в нашій ополонці скупалася рекордна кількість не тільки для міста, але й для області. От в Одесі зареєстровано рекорд України на Водохреща, коли 250 людей одночасно зайшли в море і скупалися.
Далі читач ознайомиться із статистикою купання, яку ніхто ніколи не проводив, але яка буде цікавою і корисною. Перший раз в ополонці скупалися 16.4 %, тобто кожний шостий – і це добра прикмета . По 2-3 рази в активі 63,6%, і для 20% більше 3-х разів - для всіх них купання стало традиційним, що не може радувати.
По складу : школярів ( 9-17 років) було 8,4%, молоді ( 18-35 років) – 49,2%, 36-69 років – 21,6%. Старших 60 років було 11 чоловік (0,44%).
Один рекорд для України є приємним і беззаперечним – міська влада за клопотанням організатора ( громадського об’єднання любителів бігу) надала можливість всім, хто купався в ополонці Дніпра,безкоштовно відвідати плавальний басейн, тим самим виявляючи підтримку світловодців у їхньому бажанні бути здоровими.

2. Лижна естафета в День Соборності України.


22 січня в День Соборності України любителі спорту зазвичай проводили бігову естафету з прапором України через греблю Кременчуцької ГЕС ( 2 х 400м = 800 м). Цього року погода і сніг були такі, що можливою стала естафета на лижах від правого берега Дніпра до лівого берега ( до гори Пєвиха) і назад, що становить аж 32 кілометри. На набережній більше двадцяти лижників естафетою "набігали” більше 64 кілометрів, що стали корисними не тільки для здоров’я, а й для утвердження непереборного духу учасників.

3. Катання на лижах.


Організатори змогли надати для безкоштовного катання 8 пар лиж, як дитячих так і для дорослих. Два дні на тиждень це був час в паркові ім.Т.Шевченка і три дні в тижддень - на набережній Дніпра. Найбільше учасників було в суботу 4 лютого – більше 30 лижників.Багато, особливо з молоді та дітей, вперше ставали на лижі, але швидко освоювали техніку катання і заявляли, що це – прекрасно. Добрий приклад для молодих демонструє 77-річний пан Анатолій, якому лижі допомагають бути в гарній формі.
В організатора проблеми з лижами потихеньку вирішуються. Лижну смолу не можна нігде купити, тож прийшлося виготовляти самим по рецепту, а складові купувати в аптеках. Не вистачає палиць, приходилося займатися ремонтом тих, які можна було ще використати. Не вистачає лижних кріплень до лиж, які можуть розширти парк для катання.

4. Льодовий каток біля набережної.


З кінця грудня і до кінця шкільних канікул на Дніпрі був залитий каток розміром 18м х 32м. Також було розчищено від снігу каток на Плавнях ("Поповка-1”, куди можна було доїхати на маршрутці або за 20 хвилин дійти пішки від центральної площі міста).
Після Водохреща прцює лише один новий каток на Дніпрі. І попеедній і новий заливалися декілька разів водою із ополонки. Товщинв льоду 50-60 см,, тож батьки і діти та молодь не повинні боятися виходити поковзати на каток.

5. Про плани до кінця зими.


Найближчі 2 тижні до 26 лютого не будуть сприятливі для катання на лижах, але мороз надає можливість приділити більше уваги підготоці хорошої якості катка та формуванні 2-х гірок для катання на санках.
У суботу, 18 і 25 лютого, після обіду, будуть представлені для бажаючих всіх вікових категорій і чоловіків і жінок зимові ігри: хокейний більярд та біатлон сніжковий. Перевірено, що це надзвичайно цікаво і захоплююче.

Олександр Форостяний, керівник громадського об’єднання любителів бігу
2109     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб