Домовой - Светловодск

Для підприємств регіону – кваліфіковані кадри

Автор: redactor
Для підприємств регіону – кваліфіковані кадри

«Працедавці Голованівщини за тривалий час співпраці вже оцінили переваги партнерства зі службою зайнятості, а сучасні її можливості створюють усі умови для їхньої активної участі в забезпеченні зайнятості населення району», – зазначає Людмила Кравченко, директор Голованівського районного центру зайнятості.
За словами Л. Кравченко, для забезпечення адресної роботи з кожним роботодавцем центром зайнятості на безкоштовній основі використовується широкий спектр послуг, у т. ч. з використанням Інтернет-ресурсів. При цьому обов’язковим є узгодження потреб роботодавця та інтересів шукача роботи, що, в свою чергу, сприяє якнайшвидшому працевлаштуванню безробітних громадян.
Так, взаємовигідною справою для обох сторін є, зокрема, організація професійного навчання, перенавчання або підвищення кваліфікації осіб з числа безробітних на конкретні замовлення роботодавців. Адже в умовах стрімкого розвитку технологій виробництва на підприємстві необхідні кваліфіковані кадри.
В той же час, питання працевлаштування громадян, які шукають роботу, істотно залежить від їхньої конкурентоспроможності, рівня освіти, кваліфікації, готовності до набуття нових знань, умінь для застосування в професійній діяльності інноваційних виробничих технологій тощо.
Наприклад, з початку поточного року районний центр зайнятості на замовлення сільськогосподарських підприємств організовує курси цільового призначення та підвищення кваліфікації за напрямками: «Новітні технології внесення мінеральних добрив при проведені польових робіт», «Навчання з перевірки знань з питань охорони праці для працівників сільськогосподарської галузі», «Дотримання безпечного ведення робіт у фермерських господарствах».
У ході навчального процесу слухачі набувають відповідних професійних знань та навичок, зокрема, щодо дотримання вимог безпеки праці при використанні пестицидів, мінеральних добрив та інших агрохімікатів; з основ електробезпеки та пожежної безпеки, гігієни праці, з надання першої долікарняної допомоги, ін.
В результаті, після навчання понад 100 осіб з числа безробітних отримають бажану роботу на місцевих підприємствах, а саме: СФГ «Славутич», СФГ «Єдність», «Колосок- ВТ», Агропромислову компанію «Розкішна», АФ «Хлібороб», АФ «Ватутіна».
Таким чином, в результаті зазначеної взаємодії, роботодавець має висококваліфіковані кадри, а безробітні повертаються до трудової діяльності.

С. Ступаченко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Голованівського районного центру зайнятості
1225     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб