Домовой - Светловодск

Зайнятість населення: спільні завдання та перспективи

Автор: redactor
Зайнятість населення: спільні завдання та перспективи
У Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості відбулося засідання оновленого складу координаційного комітету сприяння зайнятості населення міста Кропивницький.
На початку засідання директор міськрайонного центру зайнятості Тетяна Білоусова ознайомила присутніх з рішенням виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 14 березня 2017 року № 126, яким затверджено новий склад комітету.
Також Т. Білоусова проінформувала членів комітету про ситуацію, що склалася на місцевому ринку праці, та результати роботи з надання соціальних послуг населенню й роботодавцям у січні-березні поточного року.
Андрій Паливода, член комітету – начальник управління економіки виконавчого комітету міської ради, проінформував присутніх про стан виконання в минулому році окремих розділів Програми зайнятості населення м. Кіровограда на період до 2017 року. Зокрема, повідомив, що роботодавцями створено майже 3,2 тисячі нових робочих місць. Зазначені показники викликали жваве обговорення серед присутніх стосовно відповідності цих новостворених робочих місць нормативному визначенню цього терміну.
У свою чергу, Богдан Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості, звернув увагу членів комітету на тому, що показники міської програми зайнятості не були виконані в минулому році ні відносно працевлаштування зареєстрованих безробітних, ні відносно залучення їх до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Обговорені можливі напрямки співпраці органів місцевого самоврядування, роботодавців та служби зайнятості щодо активізації процесів на ринку праці, які б сприяли виконанню місцевої програми зайнятості в поточному році.
Б. Стоян також проінформував присутніх про ситуацію з виплатою допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. Акцентував увагу на тому, що кошторисом видатків обласного центру (відповідно і Кіровоградського МРЦЗ) як минулого, так і поточного року передбачена значно менша сума коштів на цей напрямок діяльності. Враховуючи вказане, Б. Стоян висловив зацікавленість у залученні коштів місцевого бюджету для підтримки підприємницької ініціативи безробітних.
Крім того, за ініціативою обласного координаційного комітету сприяння зайнятості населення, у ході засідання також розглянуті питання зайнятості демобілізованих учасників АТО. В результаті обговорення, учасниками засідання визначено основні завдання щодо підвищення ефективності надання соціальних послуг цій категорії клієнтів.

Б.Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості
1458     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб