Домовой - Светловодск

Для працівників кадрових служб роботодавців

Автор: redactor
Для працівників кадрових служб роботодавців

Про особливості застосування праці іноземців йдеться в інтерв'ю із заступником директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богданом Стояном
- Відповідно до Закону України “Про зайнятість населення” підприємства мають право на застосування праці іноземців на території України на підставі дозволів державної служби зайнятості.
- Який порядок отримання дозволів?
- Постановою Кабінету Міністрів України від 27.05.2013 № 437 (із змінами) затверджено Порядок видачі, продовження дії та анулювання дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі - Порядок).
- Для отримання дозволу роботодавець подає до обласного центру зайнятості заяву та пакет документів, визначений Порядком. Протягом 7 робочих днів приймається рішення щодо видачі або відмови у видачі дозволу.
- Чи стягується плата за видачу дозволу?
- У разі прийняття позитивного рішення щодо видачі дозволу роботодавець перераховує кошти на відповідний рахунок у розмірі 4-х мінімальних заробітних плат.
- Чи пропонується робота громадянам України, перш ніж взяти на роботу іноземця?
- Роботодавець не пізніше ніж за 15 календарних днів до дати звернення для отримання дозволу зобов’язаний подати до місцевого центру зайнятості інформацію про попит на робочу силу за формою звітності № 3-ПН “Інформація про попит на робочу силу (вакансії)”. Підставою для відмови у видачі дозволу є наявність кваліфікованих працівників в Україні, які можуть бути працевлаштовані на заявлену роботодавцем вакансію та відповідають вимогам, зазначеним у формі № 3-ПН, та відмови роботодавця у працевлаштуванні громадян України.
- Чи передбачена спрощена процедура видачі дозволів для окремих категорій іноземців?
- Порядком передбачена спрощена процедура для зайняття посади керівника, заступника керівника або іншої керівної посади на підприємстві (за умови, що такий іноземець є засновником або учасником підприємства) та в деяких інших випадках.
- Чи передбачена відповідальність за застосування праці іноземців без дозволів?
- Застосування роботодавцем праці іноземців без дозволів є підставою для накладення штрафу у 20-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.
- Щодо яких категорій іноземців видача дозволу не потрібна?
- Роботодавці мають право без дозволів застосовувати працю іноземців, які мають дозвіл на імміграцію (право на постійне проживання в Україні), є біженцями та в деяких інших випадках.
- Де можливо отримати детальну консультацію з питань застосування іноземної робочої сили?
- Консультації надаються в обласному центрі зайнятості за телефоном (0522)24-64-18 або шляхом безпосереднього звернення за адресою м. Кропивницький, вул. Леоніда Куценка, 10, кім. 17. Відповідна інформація розміщена також на Інтернет-сторінці обласного центру зайнятості (адреса www.dcz.gov.ua/kid – рубрика “Видача дозволів іноземцям”).
1066     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб