Домовой - Светловодск

Від фантастики – до реалій

Автор: redactor
Від фантастики –  до реалій

Чи можна уявити собі звичайних старшокласників, які раптом, на один весняний день, перетворюються на… студентів? «Це фантастика», – скажете ви. Зусиллями фахівців відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості, адміністрації та професорсько-викладацького складу медичного коледжу, ця фантастика стала реальністю.
Так, учні навчально-виховного об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 24 - центр дитячої та юнацької творчості «Оберіг» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» стали на один день студентами медичного коледжу ім. Є. Й. Мухіна.
Знайомство учнів зі студентським життям відбулося на території навчального закладу під час проведення акції до Міжнародного дня здоров’я. Вони з самого початку відчули себе справжніми медиками. Одягнувши білі халати, вимірювали мешканцям нашого міста тиск, спостерігали за тим, як студенти коледжу визначали рівень цукру в крові.
Спілкуючись зі своїми старшими колегами, вони багато дізналися про студентське життя. Світлана Присяжнюк, заступник директора з виховної роботи, розповіла багато цікавого про навчальний заклад, показала музей коледжу, навчальні кабінети, актову та спортивну зали, бібліотеку, їдальню.
Протягом дня учні відвідали різноманітні заняття: проводили досліди на лабораторному занятті з хімії; на практичному занятті з фармакології визначали призначення препаратів та їх особливості. Цікавими для них були також практичні заняття з доклінічної практики внутрішньої медицини та доклінічної практики педіатрії.
Під час занять студенти спеціальності «Сестринська справа» показали на манекенах як правильно робити ін’єкції дорослим та дітям, як проводити зондування тощо. Про світлолікування (за допомогою ламп Мініна, «Соллюкс», лампи блакитного світла, лампи інфрачервоного випромінювання) вони дізналися на занятті, яке проводила Тетяна Турбай. Учні самостійно спробували дарсонвалізацію – метод лікування високочастотним імпульсним струмом високої напруги і малої сили. Не встигли вони озирнутися, як час їхнього «студентства» сплинув. Cтаршокласники відчули на собі, як це бути студентом, яке це студентське життя. Одним словом, фантастика стала реальністю.
Ми сподіваємося, що така тепла зустріч була не останньою. Для когось з учнів вона стане поштовхом для правильного вибору шляху у своє професійне майбутнє!

Відділ організації профорієнтації обласного центру зайнятості
1165     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб