Домовой - Светловодск
» » » У Кропивницькому відбувся двоетапний семінар-навчання фахівців центрів зайнятості

У Кропивницькому відбувся двоетапний семінар-навчання фахівців центрів зайнятості

Автор: redactor
У Кропивницькому відбувся двоетапний семінар-навчання фахівців центрів зайнятості
Сьогодні в обласному центрі зайнятості відбувся другий етап двоетапного семінару-навчання заступників директорів – технологів-організаторів та начальників відділів взаємодії з роботодавцями базових центрів зайнятості.
Перший етап відбувся 17 травня дистанційно з використанням засобів Інтернет-зв'язку та передбачав підведення підсумків діяльності центрів зайнятості області у напрямку надання соціальних послуг клієнтам у січні-квітні поточного року.
В роботі семінару другого етапу взяли участь заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян та керівники структурних підрозділів обласного центру зайнятості.
Серед основних питань, що розглядалися під час заходу - підвищення ефективності роботи базових центрів зайнятості у напрямку надання соціальних послуг населенню з дотриманням діючих технологічних процедур та операцій. Особливу увагу зосереджено на такі категорії клієнтів служби зайнятості, як демобілізовані військовослужбовці та учасники антитерористичної операції, особи з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи. Йшлося й про забезпечення супроводу цих категорій після працевлаштування.
Фахівці обговорили й механізми підвищення ефективності та результативності співпраці з роботодавцями щодо задоволення їх кадрових потреб, а також залучення їх до реалізації активних програм сприяння зайнятості населення.
Фахівці Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості мали можливість поділитися досвідом щодо нових форм роботи, відзначили позитивну динаміку у роботі щодо задоволення потреб клієнтів з використанням нових підходів у напрямку укомплектовування вакансій на засадах рекрутингу.
Відбулася й професіографічна екскурсія на ПРАТ «Швейна фабрика «Зорянка», яке є одним із провідних підприємств, що гідно представляє легку промисловість Кіровоградщини. Під час екскурсії фахівці центрів зайнятості ознайомилися з передовими технологіями, що використовуються у даному виробництві, асортиментом швейної продукції, а також розвитком соціальної інфраструктури «Зорянки». Мета проведення екскурсії – сприяння в укомплектуванні вільних робочих місць. Слід зазначити, що на сьогодні підприємство потребує кваліфікованих працівників за професіями інженер-технолог швейного виробництва, майстер швейного виробництва, швачка, кравець експериментального цеху, термообробник швацьких виробів, контролер ВТК, слюсар-ремонтник та ін.
На завершення семінару його учасники мали змогу поставити конкретні питання, що виникають у ході реалізації законодавства про зайнятість населення та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, отримати відповіді фахівців та визначити шляхи досягнення позитивного результату в напрямку надання соціальних послуг населенню.




1276     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб