Домовой - Светловодск

Сміттєзвалище все ще горить

Автор: redaktor
Сміттєзвалище все ще горитьБільше тижня у Світловодську горить сміттєзвалище. Воно несанкціоноване, тільки людям від цього не легше. Як тільки починає вечоріти, увесь дим зі згарища просотується до будинків та підвалів. Тамтешні жителі навіть «швидку» викликають, бо дихати просто немає чим.

Зокрема, на те, що смітник горить вже більше тижня, скаржиться жителька Світловодська Тетяна Олійник. Вона розповіла «КП», що дим розповсюджується чи не на півміста. Жінка воліє, аби працівників міської ради та санепідемстанції покарали за бездіяльність, мовляв чиновники та епідеміологи не дотримуються закону «Про екологію та навколишнє середовище».

– Заграва така стоїть, як у Донбасі показують під час бойових дій. Так і у нас. Горіти стало ще сильніше, аніж на початку. Ми ж не можемо повністю герметизувати будинки, тому доводиться дихати цим смородом… – бідкається жителька міста.

У свою чергу, «КП» два дні намагалася зв’язатися з міським головою Юрієм Котенком, чи бодай із кимось із його заступників. Першого дня радник мера порадив зателефонувати пізніше, бо компетентного працівника, який курує проблему сміттєзвалища, на місці не було. Однак, всі наступні дзвінки залишились без відповіді.

Натомість на офіційному сайті Світловодської міськради з’явилася інформація про те, що сміттєзвалище приведуть до належного стану. Кажуть, навіть із дотриманням усіх санітарних норм. Однак жодної інформації про те, чи загасили звалище, немає.

Посадовці кажуть, щоб звалище прибрати, знадобиться близько року. Цю територію планують засипати – для цього знадобиться щонайменше 25 тисяч кубометрів землі. А от її братимуть з тієї ділянки, де вже офіційно з’явиться нове сміттєзвалище. От тільки, де вона, ця ділянка, у міській раді ще не визначили.

Анна Добрань, «Кіровоградська правда»
1689     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб