Домовой - Светловодск

Щодо ініціативи громадян, про сховища

Автор: admin
Щодо ініціативи громадян, про сховища


В статті «Защити себя сам» розповідалося про те, як громадяни підготували свій підвал під сховище. На статтю відреагував відділ з надзвичайних ситуацій. Надаю його відповідь.
«У швидкоспоруджуваних захисних спорудах цивільного захисту, найпростіших укриттях та спорудах подвійного призначення - населення міст, віднесених до груп цивільного захисту, яке не підлягає евакуації у безпечне місце, а також інших населених пунктів.

Так гласит ст.32 кодекса гражданской защиты Украины, а что такое найпростіші укриття: все там же находим ответ:

Найпростіше укриття - це фортифікаційна споруда, цокольне або підвальне приміщення, що знижує комбіноване ураження людей від небезпечних наслідків надзвичайних ситуацій, а також від дії засобів ураження в особливий період.

А кто должен заботиться о содержании:

Утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням здійснюється суб’єктами господарювання, на балансі яких вони перебувають (у тому числі споруд, що не увійшли до їх статутних капіталів у процесі приватизації (корпоратизації), за рахунок власних коштів.

Вопрос к функционерам.

Для вирішення питань щодо укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування та суб’єкти господарювання завчасно створюють фонд таких споруд.

Порядок створення, утримання фонду захисних споруд цивільного захисту та ведення його обліку визначається Кабінетом Міністрів України.

Но постанови КМ України немає до сих пір, не встигають працювати.

Так что если население не думает о своих подвалах то кто должен за них думать-начальник жека или начальник отдела.»
1656     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб