Домовой - Светловодск

Кіровоградщина - четверте місце по туберкульозу

Автор: admin
Кіровоградщина - четверте місце по туберкульозуКіровоградська область за 9 місяців 2014 року вийшла на 4 місце в Україні по кількості захворювань на туберкульоз.

Цю новину повідомив головний лікар КЗ «Кіровоградський обласний протитуберкульозний диспансер» Юрій Покалюхін.

За словами спеціаліста, показники області з минулого року суттєво не погіршились, однак у зв’язку зі зменшенням кількісного населення області показники захворюваності зросли.

Незважаючи на це, Кіровоградщина має доволі непогані показники проведених профоглядів, принаймні — в частині дорослого населення. Показник тримається на рівні 474 оглянутих на 1000 осіб. Показник же дитячих профоглядів, порівняно з 2013 роком, знизився на 15%.

Не краща ситуація й з виявленням подвійних діагнозів — туберкульоз/ВІЛ/СНІД. Показник кількості інфікованих за рік збільшився майже вдвічі й на сьогодні область вийшла на 5 місце по Україні.

Нічого дивного, коли закрили всі туберкульозні диспансери. Люди з відкритою формою туберкульозу їздять в переповненому громадському транспорті, кашляють над базарними пиріжками.
А як відомо із медицинської практики Світловодська, головне в лікуванні тубрекульозу - це ренген, проктолог і гінеколог.
А ізоляція хворих з відкритою формою туберкульозу, це позавчорашній день.
1792     
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Информация

Комментировать статьи на сайте возможно только в течении 17 дней со дня публикации.
Айхерб